Kategoriarkiv: Våre Ferieturer

Våre ferieturer - storsveen.net

Norgesferie 2020

Norgesferie var det eneste muligheten i år

Sommerferien 2020 var planlagt å gå til Blue Domes Resort & Spa. Omstendighetene rundt Covid-19 gjorde det umulig, så det ble norgesferie i stedet.

1. etappe: Røros

Vi pakket bilen med alt vi trodde og tenkte vi kunne trenge på en norgesferie. Vi har i de siste 15 årene vært på ferie i utlandet, så dette var egentlig ganske så nytt for oss. Med bilen pakket med dyner, puter, telt, primus, kjølebag, oppblåsbar madrass osv. osv. satte vi kursen mot Røros. Vi hadde booket rom på Røros hotell den første natten. Været var flott da vi dro hjemme fra, men det ble mer og mer overskyet jo nærmere Røros vi kom. Vi tilbrakte noen timer i spa avdelingen på Røros hotell, før vi ruslet rundt i koselige Røros i lett regnvær. Vi spiste en flott middag på hotellet, før vi tidlig gikk til sengs.

2. etappe: Åndalsnes

Etter en god frokost på Røros Hotell, satte vi oss i bilen og satte kursen mot Åndalsnes. Vi kjørte over Hjerkinn, via Dombås og videre ned Romsdalen til Åndalsnes. Vi hadde leid en enkel campinghytte for natten. Enkel var den også, ingen do eller dusj. 4 køyesenger og en liten kjøkkenkrok. 

3. etappe: Geiranger

4. etappe: Lærdal

5. etappe: Bykle

6. etappe: Stavanger

7. etappe: Hjem

våre ferieturer

Del dette
Zafiro Rey Don Jaime

Santa Ponsa – Zafiro Rey Don Jaime

Zafiro Rey Don JaimeSanta Ponsa - Zafiro Rey Don Jaime  Santa Ponsa, Mallorca

I august 2019 satte vi oss på flyet med Mallorca og Santa Ponsa som destinasjon. Vi bodde to uker på Zafiro Rey Don Jaime, som er et 4 stjernes all incusive hotell. Vi har vært i Santa Ponsa før (2012) og ville dra tilbake til denne koselige lille byen på Mallorca. 

Hotellet var helt greit, vi kunne kanskje forvente oss litt mer av et 4 stjernes hotell, men vi storkoste oss der i 2 uker. Hotellet har en flott tak-terrasse med basseng, bar og eksklusive solsenger. Maten på hotellet var veldig bra. Det var en buffet restaurant og en ala carte restaurant. Vi spiste hovedsaklig på buffet restauranten der det var variert mat for enhver gane. Hotellet hadde litt lite personale på jobb, så rydding av bord o.l var i periode en mangelvare. Det var ingen servering ved bordene så vi måtte forsyne oss selv med drikke, men det var bare å gå å hente en flaske vin eller to. 

Vi hadde en flott ferie på Mallorca, selv om hotellet ikke helt innfridde våre forventninger. 

Santa Ponsa ligger ca 20 km sørvest for Palma by. Byen er sjarmerende, stille og rolig, med en utrolig flott strand. Selv om Santa Ponsa ikke er den største fest-byen på Mallorca er det masse barer, restauranter og diskoteker. Det er enkelt og greit å ta bussen inn til Palma for større shopping-utvalg. 

Se Bilder

Del dette

Suite Princess Hotell på Gran Canaria

Fantastisk ferie på Gran Canaria 

I månedskiftet august-september 2017 hadde vi 2 fantastiske uker på Hotell Suite Princess.

Suite Princess ligger i Playa Taurito, Mogan på Gran Canaria. Hotellet er et flott og stort  All Inclusive hotell for voksne. Det ligger rett ved havet og alle rom har hav-utsikt. Vårt rom lå bare et lite steinkast fra havet med en helt fantastisk utsikt. Rommet var på 44 kvadratmeter og med en stor balkong med solsenger. 

Maten på hotellet var variert og god, spesielt var frokost og middag veldig bra. Lunchen kunne vært noe bedre.  Det er en stille og rolig atmosfære på hotellet, perfekt for en avslappende ferie. Det var god underholdning nesten hver kveld.Se Bilder

Del dette
Miraflores, Mijas Costa, Malaga

Miraflores, Mijas Costa

Vi hadde vi en deilig uke i Miraflores.

Miraflores, Mijas Costa, Malaga

I juni 2017 leide vi en leilighet i Miraflores, som ligger ved Mijas Costa ca 45km sør-vest for Malaga. 

Vi hadde en deilig uke med masse sol og varme tildlig i juni. På flyplassen ble vi hentet av en dresskledd privatsjåfør som kjørte oss direkte til leiligheten i en stor og flott Mercedes. Leiligheten var flott med alle fasiliteter. Den lå nesten på toppen av Miraflores, med god utsikt og en deilig liten hage bare et lite steinkast fra bassengområdet. Vi liker å gå turer og det ble det mye av på denne ferien. Bakkene opp til leiligheten var litt tunge, men det var god trening. Det er mange gode restauranter i området, og vi vil spesielt fremheve The Connoisseur Indian Restaurant og Antonio av de vi spiste på.

  Se Bilder

 

 

 

 

Del dette

Barut Kemer andre år på rad

September 2016 valgte vi å reise tilbake til Barut Kemer

Etter 2 fantastiske uker i fjor høst, valgte vi å reise tilbake til Barut hotell i år også. Vi rakk ikke å spise på alle restaurantene sist og vi ønsket å oppleve alt på hotellet. Hotellet opplevde vi nesten like flott som sist. Den største forskjellen var buffét-restauranten, der var utvalget fortsatt stort og flott, men betydelig mindre enn det vi opplevde i fjor. De fire la carte-restaurantene var helt fantastiske. 

Les mer om Barut hotell i Kemer fra vårt opphold i 2015

Utsikten fra rommet vårt på Barut i Kemer

Les om oppholdet vi hadde i 2015

Bilder kommer!

Del dette
Igrane, Kroatia, Sensimar Makarska

Vi hadde en flott uke på Sensimar Makarska i Igrane, Kroatia

Igrane, Kroatia, Sensimar Makarska

Tidlig i mai reiste vi til Igrane i Kroatia.

Vi hadde bestilt en uke All Inclusive på Sensimar Makarska hotell, som ligger midt i den lille landsbyen Igrane. Vil du ha en rolig feire i en idyllisk landsby, omgitt av flotte strender og vakker natur er Igrane verd et besøk.

Igrane er en liten koselig fiskelandsby

som ligger langs Makarska-kysten ca 15 km sør for Makarska. Vi var der tidlig i mai, og det var nok før turistsesongen hadde startet, for det var nesten ingen ting som skjedde der. Det var et par spisesteder som var delvis åpne og et lite supermarked ellers var det ganske så øde. Det sies at det er mer liv i byen utover sommeren.

Selv om det var stille og fredelig, ja nesten litt kjedelig i Igrane, storkoste vi oss den uken vi hadde der. Igrane ligger i en fjellside ned mot havet med mange smale, bratte gater og trapper. Det var ingen shopping muligheter, bortsett fra et lite supermarked der de prøvde å lure oss med veksel hver eneste gang vi handlet. Vi gikk mange turer i gatene og bakkene i Igrane og i den flotte naturen rundt. Mot midten av uka ble shopping-abstinensene for store, så vi tok en taxi inn til Makarska.

Sensimar Makarska

sies å være «et av Kroatias beste hotell for voksne» Hotellet var flott det. Rommet vårt var enkelt og stilfullt med en fantastisk utsikt utover havet. Hotellet har 18 år aldersgrense så det var ingen barn der. Vi savnet litt lyden av barn og mini-disco på kveldene. Det skjedde ikke så veldig mye på hotellet på kveldene. Litt underholdning var det noen kvelder, men ikke så veldig mye å skryte av. Et sitat fra TUI sin beskrivelse:»På TUI Sensimar er det  fokus på mat og drikke og kjøkkenet holder høy standard» Akkurat det er en sterk overdrivelse. Frokost var veldig bra, mens lunch og middag var heller dårlig.

Alt i alt hadde vi en flott uke på Sensimar Makarska. Vi valgte å reise tidlig i mai, turistsesongen var ikke helt i gang og det virket som om hotellet heller ikke var helt i gang, men vi koste oss.

Se Bilder

Del dette

Barut Kemer Resort, en fantastisk ferie

barutBarut KemerResort

September 2015 reiste vi til Kemer. Vi hadde 2 helt fantastiske uker på Barut Kemer Resort. Et helt fantastisk All Inclusive hotell rett ved havet med Taurusfjellene i bakgrunnen. Hotellet ligger i stille og fredelige omgivelser i gå avstand fra Kemer sentrum.

Fire à la carte-restauranter

Inkludert i All Inclusive er en bufférestaurant og fire à la carte-restauranter. Bassengbaren og snackrestauranten server enkle retter utenom hovedmåltidene, og det finnes fem barer og velge mellom.

Hotellet har egen strandlinje med gratis solsenger, badebrygge og vannaktiviteter mot betaling. Stranden består av rullesten som kan være litt ubehagelig å gå på uten sko.

Helt fantastisk mat.

Maten på hotellet er helt fantastisk. Bufférestauranten har et meget stort utvalg og stor variasjon fra dag til dag. à la carte-restaurantene serverer mat fra øst-europeiske, tyrkiske og italienske kjøkkenet, i tillegg finnes det en fiske- og skalldyrrestaurant og en pizzeria.

Aktiviteter

Det finnes: Tennisbane, minigolf, spa, bordtennis, strandvolleyball, bowling, kino, mange butikker på hotellet. Alle rommene har gratis Wi-Fi. Mye god underholdning på kveldene.

Kemer

Kemer er en koselig liten by, med masse shoppingmuligheter. Hver mandag og tirsdag er det store markeder i Kemer. På mandager er det stort mat-marked, der lokalbefolkningen handler de det de trenger av frukt, grønnsaker, fesk fisk og andre landbruks produkter. På tirsdager er det stort marked ved enden av gågata, og der er det klær som gjelder. Vann, tålmodighet og pruting er nøkkelord der.

google-maps-logo-300x225Se Bilder

 

Del dette
Kreta, Platanias, Agia Marina,

Flott uke på 5 stjerners Galini Sea View Hotell i Agia Marina, Kreta

Galini Sea View, Kreta, Platanias, Agia Marina,Galini Sea View Hotell Agia Marina, Kreta

Tidlig i juni satte vi oss på flyet til Kreta og Agia Marina. Vi hadde en flott uke på Galini Sea View hotell. Agia Marina ligger 2 km øst for Platanias og ca 10 km vest for Chania by. Galini Sea View hotell ligger i en bratt fjellside ned mot havet med en fantastisk utsikt over middelhavet. Hotellet er et flott 5 stjerners hotell, med mulighet for All Inclusive, noe som vi valgte. Vi fikk et fint rom med god utsikt, flott bad med massasjedusj og romslig balkong. Ensete minus med rommet var at det var utstyrt med en gammeldags billedrørs-TV. All Inclusive programmet er veldig bra, maten blir man litt lei etter noen dager. Hotellet har en buffet resturant, en Kinesisk og en Italiensk resturant så det er mulig med litt variasjon i maten. Den Kinesiske var ikke så veldig mye å skryte av, minnet litt om billig take away. Hotellet hadde egen privat strand med gratis solsenger og bar som serverte drikke og enkle småretter som også inngår i All Inclusive programmet. Hvis du ikke orket å gå de 200 meterene fra stranda og opp til hotellet, var det bare å ringe så kom de å hentet deg. En dag var vi ute å gikk en ganske så lang tur, på veien tilbake til hotellet var vi litt slitne og det var varmt. Vi så en bil med hotell-logoen på passere oss. Litt lengre bort i gata så vi at den snudde og kom mot oss igjen, han hadde kjent oss igjen og lurte på om vi ville sitte på, og det ville vi gjerne. Vi hadde et flott og avslappende opphold på Galini Sea View. Vi gleder oss alt til neste ferie som kommer i september.Se Bilder

Del dette