Zafiro Rey Don Jaime

Santa Ponsa – Zafiro Rey Don Jaime

Zafiro Rey Don JaimeSanta Ponsa - Zafiro Rey Don Jaime  Santa Ponsa, Mallorca

I august 2019 satte vi oss på flyet med Mallorca og Santa Ponsa som destinasjon. Vi bodde to uker på Zafiro Rey Don Jaime, som er et 4 stjernes all incusive hotell. Vi har vært i Santa Ponsa før (2012) og ville dra tilbake til denne koselige lille byen på Mallorca. 

Hotellet var helt greit, vi kunne kanskje forvente oss litt mer av et 4 stjernes hotell, men vi storkoste oss der i 2 uker. Hotellet har en flott tak-terrasse med basseng, bar og eksklusive solsenger. Maten på hotellet var veldig bra. Det var en buffet restaurant og en ala carte restaurant. Vi spiste hovedsaklig på buffet restauranten der det var variert mat for enhver gane. Hotellet hadde litt lite personale på jobb, så rydding av bord o.l var i periode en mangelvare. Det var ingen servering ved bordene så vi måtte forsyne oss selv med drikke, men det var bare å gå å hente en flaske vin eller to. 

Vi hadde en flott ferie på Mallorca, selv om hotellet ikke helt innfridde våre forventninger. 

Santa Ponsa ligger ca 20 km sørvest for Palma by. Byen er sjarmerende, stille og rolig, med en utrolig flott strand. Selv om Santa Ponsa ikke er den største fest-byen på Mallorca er det masse barer, restauranter og diskoteker. Det er enkelt og greit å ta bussen inn til Palma for større shopping-utvalg. 

Se Bilder

Del dette

Kalithea Horizon Royal

2 flotte uker på Kalithea Horizon Royal.

I august-september 2018 hadde vi 2 flotte uker på Rhodos. Vi bodde på Kalithea Horizon Royal, Et flott og veldig stort All Inclusive hotell som ligger på en klippe ut mot havet. Hotellområdet er veldig stort, så det ble en del gåing. Hotellet har flere restauranter, barer og bassengområder, samt et badeland med vannsklier og masse morro. 

Maten på hotellet var god og utvalget stort, men litt lite variasjon på hovedrettene. Servicen  var så som så. I hovedrestauranten var det jevnt over dårlig, bortesett fra noen får servitører som virkelig ytet god service.

Alt i alt hadde vi en fin opplevelse på hotellet, bortsett fra at det i store perioder var en forferdelig kloakklukt som kom fra at anlegg et stykke bortenfor hotellet. Luktproblemet var visstnok et problem som de hadde hatt i flere år, uten at det hadde blitt gjort noe med. I.o.m at problemet var kjent sendte vi inn en klage til vår reiseselskap. De var villige til å refundere oss 20% av reisens kostnad p.g.a dette.

Vi kommer nok ikke å besøke dette hotellet igjen. Først og fremst på grunn av lukten, men også på grunn av litt for dårlig service.

 

Se Bilder

Del dette

Suite Princess Hotell på Gran Canaria

Fantastisk ferie på Gran Canaria 

I månedskiftet august-september 2017 hadde vi 2 fantastiske uker på Hotell Suite Princess.

Suite Princess ligger i Playa Taurito, Mogan på Gran Canaria. Hotellet er et flott og stort  All Inclusive hotell for voksne. Det ligger rett ved havet og alle rom har hav-utsikt. Vårt rom lå bare et lite steinkast fra havet med en helt fantastisk utsikt. Rommet var på 44 kvadratmeter og med en stor balkong med solsenger. 

Maten på hotellet var variert og god, spesielt var frokost og middag veldig bra. Lunchen kunne vært noe bedre.  Det er en stille og rolig atmosfære på hotellet, perfekt for en avslappende ferie. Det var god underholdning nesten hver kveld.Se Bilder

Del dette
Miraflores, Mijas Costa, Malaga

Miraflores, Mijas Costa

Vi hadde vi en deilig uke i Miraflores.

Miraflores, Mijas Costa, Malaga

I juni 2017 leide vi en leilighet i Miraflores, som ligger ved Mijas Costa ca 45km sør-vest for Malaga. 

Vi hadde en deilig uke med masse sol og varme tildlig i juni. På flyplassen ble vi hentet av en dresskledd privatsjåfør som kjørte oss direkte til leiligheten i en stor og flott Mercedes. Leiligheten var flott med alle fasiliteter. Den lå nesten på toppen av Miraflores, med god utsikt og en deilig liten hage bare et lite steinkast fra bassengområdet. Vi liker å gå turer og det ble det mye av på denne ferien. Bakkene opp til leiligheten var litt tunge, men det var god trening. Det er mange gode restauranter i området, og vi vil spesielt fremheve The Connoisseur Indian Restaurant og Antonio av de vi spiste på.

  Se Bilder

 

 

 

 

Del dette
Sikkerhetskopi

Ta sikkerhetskopi av alle dine viktige data

SikkerhetskopiTa sikkerhetskopi før det er for sent.

Mange har opplevd at PC’n eller mobilen plutselig slutter å virke. Den første tanken som dukker opp hos de fleste er: «hva med bildene mine.» Det burde du rett og slett ha tenkt på før. Alt for mange tar ikke sikkerhetskopiering på alvor. Hver dag blir tusenvis av bilder og andre viktige filer borte, fordi det slurves med sikkerhetskopiering.  Vi tar mer bilder enn vi noen gang har gjort. Mange har ingen rutine for å systematisere og arkivere bildene sine. Masse bilder ligger hulter til bulter på PC’n i tillegg er mobilen også full av bilder, det er et kaos uten like. Plutselig en dag sitter du der og griner fordi harddisken på PC’n har dødd, eller mobilen har gått i dass. Den eneste som synes synd på deg er deg selv. For det er så lett å gjøre noe med det.

Kjøp en ekstern harddisk

Kjøp gjerne en NAS-disk (Network Attached Storage). Det er en harddisk som settes opp i ditt private nettverk, din personlige nettsky. NAS-disken har du tilgang til over alt og gjør det enkelt å laste opp data fra dine enheter. NAS-disker kan også streame bilder, lyd og video til din smart-TV, så du slipper å dra fram PC’n for å vise bildene fra ferien. Dagens datamaskiner med SSD-disker har langt mindre lagring enn forrige generasjon maskiner. Behovet for ekstern lagring blir derfor større.

Sikkerhetskopi

Selv om du overfører alle dine bilder til en ekstern harddisk, så har du fortsatt ingen sikkerhetskopi. Ingen eksterne harddisker varer evig. De er veldig uforutsigbare og plutselig en dag legger den inn årene og du sitter der med skjegget i postkassa. Du MÅ ha dataene dine ett sted til. Du kan gjerne kjøpe en harddisk til, slik at du har to helt like disker liggende hjemme. Ved en brann, eller et innbrudd er det stor sjanse for at de ikke overlever. Bildene dine er sikkert ikke det første du tenker på hvis huset skulle brenne, men du har forsikring og etter hvert ville du nok savnet bildene.

NettSky

Sikkerhetskopier bildene dine til en nettsky. Jeg har i en årrekke brukt JottaCloud. Det er en Norsk nettsky som er underlagt norske personvernlover og du får ubegrenset lagring fra ubegrenset antall enheter for en rimelig penge. Du kan enkelt laste opp filer til JottaCloud fra din NAS-disk ved å la de gå gjennom en datamaskin som kjører JottaCloud-programmet. Du kan laste opp direkte fra din smarttelefon, nettbrett, Mac eller Windows PC.

Du har en sikkerhetskopi

Har du alle bildene, dokumentene, videoene dine osv lagret på en ekstern harddisk hjemme, samt at de er sikkerhetskopiert og arkivert på JottaCloud  er det ikke noe problem om PC’n eller mobilen svikter deg.

Det finnes helt sikkert andre nettskyer som også fungerer glimrende. Den eneste grunnen til at jeg drar frem JottaCloud er at jeg har brukt den i mange år og er meget fornøyd.

Del dette

Barut Kemer andre år på rad

September 2016 valgte vi å reise tilbake til Barut Kemer

Etter 2 fantastiske uker i fjor høst, valgte vi å reise tilbake til Barut hotell i år også. Vi rakk ikke å spise på alle restaurantene sist og vi ønsket å oppleve alt på hotellet. Hotellet opplevde vi nesten like flott som sist. Den største forskjellen var buffét-restauranten, der var utvalget fortsatt stort og flott, men betydelig mindre enn det vi opplevde i fjor. De fire la carte-restaurantene var helt fantastiske. 

Les mer om Barut hotell i Kemer fra vårt opphold i 2015

Utsikten fra rommet vårt på Barut i Kemer

Les om oppholdet vi hadde i 2015

Bilder kommer!

Del dette
Igrane, Kroatia, Sensimar Makarska

Vi hadde en flott uke på Sensimar Makarska i Igrane, Kroatia

Igrane, Kroatia, Sensimar Makarska

Tidlig i mai reiste vi til Igrane i Kroatia.

Vi hadde bestilt en uke All Inclusive på Sensimar Makarska hotell, som ligger midt i den lille landsbyen Igrane. Vil du ha en rolig feire i en idyllisk landsby, omgitt av flotte strender og vakker natur er Igrane verd et besøk.

Igrane er en liten koselig fiskelandsby

som ligger langs Makarska-kysten ca 15 km sør for Makarska. Vi var der tidlig i mai, og det var nok før turistsesongen hadde startet, for det var nesten ingen ting som skjedde der. Det var et par spisesteder som var delvis åpne og et lite supermarked ellers var det ganske så øde. Det sies at det er mer liv i byen utover sommeren.

Selv om det var stille og fredelig, ja nesten litt kjedelig i Igrane, storkoste vi oss den uken vi hadde der. Igrane ligger i en fjellside ned mot havet med mange smale, bratte gater og trapper. Det var ingen shopping muligheter, bortsett fra et lite supermarked der de prøvde å lure oss med veksel hver eneste gang vi handlet. Vi gikk mange turer i gatene og bakkene i Igrane og i den flotte naturen rundt. Mot midten av uka ble shopping-abstinensene for store, så vi tok en taxi inn til Makarska.

Sensimar Makarska

sies å være «et av Kroatias beste hotell for voksne» Hotellet var flott det. Rommet vårt var enkelt og stilfullt med en fantastisk utsikt utover havet. Hotellet har 18 år aldersgrense så det var ingen barn der. Vi savnet litt lyden av barn og mini-disco på kveldene. Det skjedde ikke så veldig mye på hotellet på kveldene. Litt underholdning var det noen kvelder, men ikke så veldig mye å skryte av. Et sitat fra TUI sin beskrivelse:»På TUI Sensimar er det  fokus på mat og drikke og kjøkkenet holder høy standard» Akkurat det er en sterk overdrivelse. Frokost var veldig bra, mens lunch og middag var heller dårlig.

Alt i alt hadde vi en flott uke på Sensimar Makarska. Vi valgte å reise tidlig i mai, turistsesongen var ikke helt i gang og det virket som om hotellet heller ikke var helt i gang, men vi koste oss.

Se Bilder

Del dette