Norgesferie 2020

Norgesferie var det eneste muligheten i år

Sommerferien 2020 var planlagt å gå til Blue Domes Resort & Spa. Omstendighetene rundt Covid-19 gjorde det umulig, så det ble norgesferie i stedet.

1. etappe: Røros

Vi pakket bilen med alt vi trodde og tenkte vi kunne trenge på en norgesferie. Vi har i de siste 15 årene vært på ferie i utlandet, så dette var egentlig ganske så nytt for oss. Med bilen pakket med dyner, puter, telt, primus, kjølebag, oppblåsbar madrass osv. osv. satte vi kursen mot Røros. Vi hadde booket rom på Røros hotell den første natten. Været var flott da vi dro hjemme fra, men det ble mer og mer overskyet jo nærmere Røros vi kom. Vi tilbrakte noen timer i spa avdelingen på Røros hotell, før vi ruslet rundt i koselige Røros i lett regnvær. Vi spiste en flott middag på hotellet, før vi tidlig gikk til sengs.

2. etappe: Åndalsnes

Etter en god frokost på Røros Hotell, satte vi oss i bilen og satte kursen mot Åndalsnes. Vi kjørte over Hjerkinn, via Dombås og videre ned Romsdalen til Åndalsnes. Vi hadde leid en enkel campinghytte for natten. Enkel var den også, ingen do eller dusj. 4 køyesenger og en liten kjøkkenkrok. 

3. etappe: Geiranger

4. etappe: Lærdal

5. etappe: Bykle

6. etappe: Stavanger

7. etappe: Hjem

våre ferieturer

Del dette
Zafiro Rey Don Jaime

Santa Ponsa – Zafiro Rey Don Jaime

Zafiro Rey Don JaimeSanta Ponsa - Zafiro Rey Don Jaime  Santa Ponsa, Mallorca

I august 2019 satte vi oss på flyet med Mallorca og Santa Ponsa som destinasjon. Vi bodde to uker på Zafiro Rey Don Jaime, som er et 4 stjernes all incusive hotell. Vi har vært i Santa Ponsa før (2012) og ville dra tilbake til denne koselige lille byen på Mallorca. 

Hotellet var helt greit, vi kunne kanskje forvente oss litt mer av et 4 stjernes hotell, men vi storkoste oss der i 2 uker. Hotellet har en flott tak-terrasse med basseng, bar og eksklusive solsenger. Maten på hotellet var veldig bra. Det var en buffet restaurant og en ala carte restaurant. Vi spiste hovedsaklig på buffet restauranten der det var variert mat for enhver gane. Hotellet hadde litt lite personale på jobb, så rydding av bord o.l var i periode en mangelvare. Det var ingen servering ved bordene så vi måtte forsyne oss selv med drikke, men det var bare å gå å hente en flaske vin eller to. 

Vi hadde en flott ferie på Mallorca, selv om hotellet ikke helt innfridde våre forventninger. 

Santa Ponsa ligger ca 20 km sørvest for Palma by. Byen er sjarmerende, stille og rolig, med en utrolig flott strand. Selv om Santa Ponsa ikke er den største fest-byen på Mallorca er det masse barer, restauranter og diskoteker. Det er enkelt og greit å ta bussen inn til Palma for større shopping-utvalg. 

Se Bilder

Del dette

Kalithea Horizon Royal

2 flotte uker på Kalithea Horizon Royal.

I august-september 2018 hadde vi 2 flotte uker på Rhodos. Vi bodde på Kalithea Horizon Royal, Et flott og veldig stort All Inclusive hotell som ligger på en klippe ut mot havet. Hotellområdet er veldig stort, så det ble en del gåing. Hotellet har flere restauranter, barer og bassengområder, samt et badeland med vannsklier og masse morro. 

Maten på hotellet var god og utvalget stort, men litt lite variasjon på hovedrettene. Servicen  var så som så. I hovedrestauranten var det jevnt over dårlig, bortesett fra noen får servitører som virkelig ytet god service.

Alt i alt hadde vi en fin opplevelse på hotellet, bortsett fra at det i store perioder var en forferdelig kloakklukt som kom fra at anlegg et stykke bortenfor hotellet. Luktproblemet var visstnok et problem som de hadde hatt i flere år, uten at det hadde blitt gjort noe med. I.o.m at problemet var kjent sendte vi inn en klage til vår reiseselskap. De var villige til å refundere oss 20% av reisens kostnad p.g.a dette.

Vi kommer nok ikke å besøke dette hotellet igjen. Først og fremst på grunn av lukten, men også på grunn av litt for dårlig service.

 

Se Bilder

Del dette

Suite Princess Hotell på Gran Canaria

Fantastisk ferie på Gran Canaria 

I månedskiftet august-september 2017 hadde vi 2 fantastiske uker på Hotell Suite Princess.

Suite Princess ligger i Playa Taurito, Mogan på Gran Canaria. Hotellet er et flott og stort  All Inclusive hotell for voksne. Det ligger rett ved havet og alle rom har hav-utsikt. Vårt rom lå bare et lite steinkast fra havet med en helt fantastisk utsikt. Rommet var på 44 kvadratmeter og med en stor balkong med solsenger. 

Maten på hotellet var variert og god, spesielt var frokost og middag veldig bra. Lunchen kunne vært noe bedre.  Det er en stille og rolig atmosfære på hotellet, perfekt for en avslappende ferie. Det var god underholdning nesten hver kveld.Se Bilder

Del dette
Miraflores, Mijas Costa, Malaga

Miraflores, Mijas Costa

Vi hadde vi en deilig uke i Miraflores.

Miraflores, Mijas Costa, Malaga

I juni 2017 leide vi en leilighet i Miraflores, som ligger ved Mijas Costa ca 45km sør-vest for Malaga. 

Vi hadde en deilig uke med masse sol og varme tildlig i juni. På flyplassen ble vi hentet av en dresskledd privatsjåfør som kjørte oss direkte til leiligheten i en stor og flott Mercedes. Leiligheten var flott med alle fasiliteter. Den lå nesten på toppen av Miraflores, med god utsikt og en deilig liten hage bare et lite steinkast fra bassengområdet. Vi liker å gå turer og det ble det mye av på denne ferien. Bakkene opp til leiligheten var litt tunge, men det var god trening. Det er mange gode restauranter i området, og vi vil spesielt fremheve The Connoisseur Indian Restaurant og Antonio av de vi spiste på.

  Se Bilder

 

 

 

 

Del dette
Sikkerhetskopi

Ta sikkerhetskopi av alle dine viktige data

SikkerhetskopiTa sikkerhetskopi før det er for sent.

Mange har opplevd at PC’n eller mobilen plutselig slutter å virke. Den første tanken som dukker opp hos de fleste er: «hva med bildene mine.» Det burde du rett og slett ha tenkt på før. Alt for mange tar ikke sikkerhetskopiering på alvor. Hver dag blir tusenvis av bilder og andre viktige filer borte, fordi det slurves med sikkerhetskopiering.  Vi tar mer bilder enn vi noen gang har gjort. Mange har ingen rutine for å systematisere og arkivere bildene sine. Masse bilder ligger hulter til bulter på PC’n i tillegg er mobilen også full av bilder, det er et kaos uten like. Plutselig en dag sitter du der og griner fordi harddisken på PC’n har dødd, eller mobilen har gått i dass. Den eneste som synes synd på deg er deg selv. For det er så lett å gjøre noe med det.

Kjøp en ekstern harddisk

Kjøp gjerne en NAS-disk (Network Attached Storage). Det er en harddisk som settes opp i ditt private nettverk, din personlige nettsky. NAS-disken har du tilgang til over alt og gjør det enkelt å laste opp data fra dine enheter. NAS-disker kan også streame bilder, lyd og video til din smart-TV, så du slipper å dra fram PC’n for å vise bildene fra ferien. Dagens datamaskiner med SSD-disker har langt mindre lagring enn forrige generasjon maskiner. Behovet for ekstern lagring blir derfor større.

Sikkerhetskopi

Selv om du overfører alle dine bilder til en ekstern harddisk, så har du fortsatt ingen sikkerhetskopi. Ingen eksterne harddisker varer evig. De er veldig uforutsigbare og plutselig en dag legger den inn årene og du sitter der med skjegget i postkassa. Du MÅ ha dataene dine ett sted til. Du kan gjerne kjøpe en harddisk til, slik at du har to helt like disker liggende hjemme. Ved en brann, eller et innbrudd er det stor sjanse for at de ikke overlever. Bildene dine er sikkert ikke det første du tenker på hvis huset skulle brenne, men du har forsikring og etter hvert ville du nok savnet bildene.

NettSky

Sikkerhetskopier bildene dine til en nettsky. Jeg har i en årrekke brukt JottaCloud. Det er en Norsk nettsky som er underlagt norske personvernlover og du får ubegrenset lagring fra ubegrenset antall enheter for en rimelig penge. Du kan enkelt laste opp filer til JottaCloud fra din NAS-disk ved å la de gå gjennom en datamaskin som kjører JottaCloud-programmet. Du kan laste opp direkte fra din smarttelefon, nettbrett, Mac eller Windows PC.

Du har en sikkerhetskopi

Har du alle bildene, dokumentene, videoene dine osv lagret på en ekstern harddisk hjemme, samt at de er sikkerhetskopiert og arkivert på JottaCloud  er det ikke noe problem om PC’n eller mobilen svikter deg.

Det finnes helt sikkert andre nettskyer som også fungerer glimrende. Den eneste grunnen til at jeg drar frem JottaCloud er at jeg har brukt den i mange år og er meget fornøyd.

Del dette

Barut Kemer andre år på rad

September 2016 valgte vi å reise tilbake til Barut Kemer

Etter 2 fantastiske uker i fjor høst, valgte vi å reise tilbake til Barut hotell i år også. Vi rakk ikke å spise på alle restaurantene sist og vi ønsket å oppleve alt på hotellet. Hotellet opplevde vi nesten like flott som sist. Den største forskjellen var buffét-restauranten, der var utvalget fortsatt stort og flott, men betydelig mindre enn det vi opplevde i fjor. De fire la carte-restaurantene var helt fantastiske. 

Les mer om Barut hotell i Kemer fra vårt opphold i 2015

Utsikten fra rommet vårt på Barut i Kemer

Les om oppholdet vi hadde i 2015

Bilder kommer!

Del dette