Ta sikkerhetskopi av alle dine viktige data

SikkerhetskopiTa sikkerhetskopi før det er for sent.

Mange har opplevd at PC’n eller mobilen plutselig slutter å virke. Den første tanken som dukker opp hos de fleste er: «hva med bildene mine.» Det burde du rett og slett ha tenkt på før. Alt for mange tar ikke sikkerhetskopiering på alvor. Hver dag blir tusenvis av bilder og andre viktige filer borte, fordi det slurves med sikkerhetskopiering.  Vi tar mer bilder enn vi noen gang har gjort. Mange har ingen rutine for å systematisere og arkivere bildene sine. Masse bilder ligger hulter til bulter på PC’n i tillegg er mobilen også full av bilder, det er et kaos uten like. Plutselig en dag sitter du der og griner fordi harddisken på PC’n har dødd, eller mobilen har gått i dass. Den eneste som synes synd på deg er deg selv. For det er så lett å gjøre noe med det.

Kjøp en ekstern harddisk

Kjøp gjerne en NAS-disk (Network Attached Storage). Det er en harddisk som settes opp i ditt private nettverk, din personlige nettsky. NAS-disken har du tilgang til over alt og gjør det enkelt å laste opp data fra dine enheter. NAS-disker kan også streame bilder, lyd og video til din smart-TV, så du slipper å dra fram PC’n for å vise bildene fra ferien. Dagens datamaskiner med SSD-disker har langt mindre lagring enn forrige generasjon maskiner. Behovet for ekstern lagring blir derfor større.

Sikkerhetskopi

Selv om du overfører alle dine bilder til en ekstern harddisk, så har du fortsatt ingen sikkerhetskopi. Ingen eksterne harddisker varer evig. De er veldig uforutsigbare og plutselig en dag legger den inn årene og du sitter der med skjegget i postkassa. Du MÅ ha dataene dine ett sted til. Du kan gjerne kjøpe en harddisk til, slik at du har to helt like disker liggende hjemme. Ved en brann, eller et innbrudd er det stor sjanse for at de ikke overlever. Bildene dine er sikkert ikke det første du tenker på hvis huset skulle brenne, men du har forsikring og etter hvert ville du nok savnet bildene.

NettSky

Sikkerhetskopier bildene dine til en nettsky. Jeg har i en årrekke brukt JottaCloud. Det er en Norsk nettsky som er underlagt norske personvernlover og du får ubegrenset lagring fra ubegrenset antall enheter for en rimelig penge. Du kan enkelt laste opp filer til JottaCloud fra din NAS-disk ved å la de gå gjennom en datamaskin som kjører JottaCloud-programmet. Du kan laste opp direkte fra din smarttelefon, nettbrett, Mac eller Windows PC.

Du har en sikkerhetskopi

Har du alle bildene, dokumentene, videoene dine osv lagret på en ekstern harddisk hjemme, samt at de er sikkerhetskopiert og arkivert på JottaCloud  er det ikke noe problem om PC’n eller mobilen svikter deg.

Det finnes helt sikkert andre nettskyer som også fungerer glimrende. Den eneste grunnen til at jeg drar frem JottaCloud er at jeg har brukt den i mange år og er meget fornøyd.

Del dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen